تاثیر عصاره گارسینیا کامبوجیا (Garcinia cambogia) بر وزن‌گیری، دریافت غذا و ضریب تبدیل مواد غذایی و نیز میزان پروتئین واکنشگر C و اسیدهای چرب غیر استریفیه سرم در موش‌های صحرایی تغذیه شده با جیره آتروژنیک

نوع مقاله : مقاله کوتاه

نویسندگان

چکیده

مطالعه حاضر با هدف ارزیابی اثر بهبود دهنده عصاره گارسینیا کامبوجیا بر شاخص‌های مربوط به عملکرد و نیز میزان پروتئین واکنشگر C و اسیدهای چرب غیر استریفیه سرم موش‌های صحرایی تغذیه شده با جیره آتروژنیک انجام شد. سی موش صحرایی ماده یک ساله از نژاد Sprague-Dawley به طور تصادفی به سه گروه آزمایشی، هر کدام 10 حیوان، تقسیم شدند. گروه شاهد با جیره پایه (حاوی 2% روغن مایع گیاهی و صفر درصد کلسترول) تغذیه شد، حال آن که جیره غذایی موش‌های گروه‌های دو و سه حاوی روغن گیاهی (2% روغن گیاهی مایع و 5% روغن گیاهی هیدروژنه) و 3% کلسترول بود. از روز چهل و پنجم به میزان 5/4% عصاره گارسینیا کامبوجیا به جیره گروه سه اضافه شد. پارامترهای مربوط به عملکرد در گروه سه به نحو معنی‌داری از دیگر گروه‌ها کمتر بود. میزان اسیدهای چرب غیر استریفیه سرم در روز 45 در گروه سه بیش از کنترل و در روز 75 بیش از سایر گروه‌ها بود. میزان پروتئین واکنشگر C سرم تفاوت معنی‌داری در میان گروه‌ها نداشت. در کل نتیجه گرفته می‌شود که عصاره گارسینیا کامبوجیا به دلیل توانایی در کاهش دادن شاخص‌های عملکرد، ممکن است به عنوان ابزار جدیدی در مدیریت وزن بدن قابل استفاده باشد. به علاوه، مطالعه حاضر نشان می‌دهد که دوزهای بالای این عصاره می‌تواند موجب افزایش قابل توجه در غلظت اسیدهای چرب غیر استریفیه سرم شود که احتمالا ناشی از افزایش تجزیه چربی‌های بدن است.

کلیدواژه‌ها