استفاده از باکتریوفاژها برای کنترل سالمونلا انتریتیدیس در تخم مرغ‌های خام

نوع مقاله : مقاله کوتاه

نویسندگان

چکیده

پیشینه: سالمونلا یک جنس از باکتری‌ها با بیش از 2500 سروتیپ است که به عنوان مهمترین پاتوژن با منشا غذا که سبب عفونت در انسان و حیوان می‌شود، در نظر گرفته می‌شود. افزایش مقاومت‌های میکروبی و ماندگاری باقی مانده‌های آنتی بیوتیکی در ماتریس مواد غذایی، نیاز به استراتژی‌های جایگزین مدیریت عفونت را ضروری کرده است. هدف: مطالعه حاضر با هدف جداسازی و ارزیابی فعالیت لیتیک باکتریوفاژها علیه سالمونلا انجام شد. روش کار: بیست و هشت جدایه سالمونلا به دست آمده از منابع طیوری، از نظر حساسیت آنتی بیوتیکی مورد بررسی قرار گرفتند. از فاضلاب طیور برای جداسازی فاژها استفاده شد. دامنه میزبان و DNA پلی مورفیک تکثیر یافته تصادفی (RAPD)، ابزارهای حیاتی هستند که برای تمایز فاژها مورد استفاده قرار گرفتند. نتایج: جدایه‌ها مقاومت زیادی به نالیدیکسیک اسید (71%)، تتراسیکلین (71%)، نیتروفورانتوئین (50%)، و آمپی سیلین (43%) نشان دادند. پنج فاژ لیتیک اختصاصی برای گونه‌های سالمونلا در این مطالعه جدا و با RAPD مشخص شدند. در ارزیابی کاهش واحد تشکیل کلنی (CFU)، بیشترین فعالیت فاژها در مقدار 01/0 شاخص نسبت تعداد ذره ویروس به سلول هدف (MOI) طی دو ساعت پس از افزودن فاژ مشاهده شد. PSE5 در غلظت MOI 01/0، به سالمونلا انتریتیدیس‌های کشت شده بر سطح تخم مرغ‌ با روش غوطه‌وری، تجویز شد. نتایج نشان داد که استفاده از فاژها سبب کاهش سالمونلای قابل بازیابی به میزان 106 × 2 CFU/ml نسبت به گروه شاهد بدون فاژ می‌شود. نتیجه‌گیری: نتایج ارائه شده در این جا حاکی از آن است که استفاده از درمان با باکتریوفاژها این قابلیت را دارد که به عنوان یک راه حل جایگزین برای جلوگیری از انتقال عفونت سالمونلایی در مزارع طیور جهت جلوگیری از انتقال عمودی پاتوژن، مورد استفاده قرار گیرد.

کلیدواژه‌ها

موضوعات


Adams, MH (1959). Enumeration of bacteriophage particles. Bacteriophages, London, Interscience Publishers, Ltd., PP: 27-34.
Adriaenssens, EM; vanVaerenbergh, J; Vandenheuvel, D; Dunon, V; Ceyssens, PJ; deProft, M; Kropinski, AM; Noben, JP; Maes, M and Lavigne, R (2012). T4-related bacteriophage LIME stone isolates for the control of soft rot on potato caused by Dickeya solani. PLoS One., 7: e33227.
Andino, A and Hanning, I (2015). Salmonella enterica: survival, colonization, and virulence differences among serovars. Sci. World J., doi: 0.1155/2015/520179.
Ashwale, JK; Rohde, M; Rohde, C; Bunk, B; Sproer, C; Boga, HI; Klenik, HP and Wittmann, J (2019). Isolation, characterization and analysis of bacteriophages from the haloalkaline lake Elmenteita, Kenya. PLOS One. 10: e0004813.
Babickova, J and Gardlik, R (2015). Pathological and therapeutic interactions between bacteriophages, microbes and the host in inflammatory bowel disease. World J. Gastroenterol., 21: 11321-11330.
Besler, I; Sazinas, P; Harrison, C; Gannon, L; Redowell, T; Michniewski, S; Hooton, SP and Milard, A (2020). Genome sequence and characterization of Coliphage vB_Eco_SLUR29. Phage. 1: 38-44.
Briers, Y; Walmagh, M; Van Puyenbroeck, V; Cornelissen, A; Cenens, W; Aertsen, A; Oliveira, H; Azeredo, J; Verween, G; Pirnay, J; Miller, S; Volckaert, G and Lavigne, R (2014). Engineered endolysin-based “Artilysins” to combat multidrug-resistant Gram-negative pathogens. mBio., 5: e01379-14.
Buncic, S and Sofos, J (2012). Interventions to control Salmonella contamination during poultry, cattle and pig slaughter. Food Res. Int., 45: 641-655.
Campos, J; Mourão, J; Peixe, L and Antunes, P (2019). Non-typhoidal Salmonella in the pig production chain: A comprehensive analysis of its impact on human health. Pathogens. 8(1), 19.
Crum-Cianflone, NF (2008). Salmonellosis and the gastrointestinal tract: more than just peanut butter. Curr. Gastroenterol. Rep., 10: 424-431.
El-Dougdoug, NK; Cucic, S; Abdelhamid, AG; Brovko, L; Kropinski, AM; Griffiths, MW and Anany, H (2019) Control of Salmonella Newport on cherry tomato using a cocktail of lytic bacteriophages. Int. J. Food Microbiol., 293: 60-71.
Endersen, L; O’Mahony, J; Hill, C; Ross, RP; McAuliffe, O and Coffey, A (2014). Phage therapy in the food industry. Annu. Rev. Food Sci. Technol., 5: 327-349.
Hooton, SPT; Atterbury, RJ and Connerton, IF (2011). Application of a bacteriophage cocktail to reduce Salmonella Typhimurium U288 contamination on pig skin. Int. J. Food Microbiol., 151: 157-163.
Huang, C; Virk, SM; Shi, J; Zhou, Y; Willias, SP; Morsy, MK; Abdelnabby, HE; Liu, J; Wang, X and Li, J (2018). Isolation, characterization, and application of bacteriophage LPSE1 against Salmonella enterica in ready to eat (RTE) foods. Front. Microbiol., 9: 1046.
Huff, WE; Huff, GR; Rath, NC; Balog, JM and Donoghue, AM (2002). Prevention of Escherichia coli infection in broiler chickens with a bacteriophage aerosol spray. Poult. Sci., 81: 1486-1491.
Shibiny, AE (2016). Bio-control of E. coli and Salmonella in foods using bacteriophage to improve food safety. World J. Dairy Food Sci., 11: 150-155.
Su, LH; Chiu, CH; Chu, C and Ou, JT (2004). Antimicrobial resistance in nontyphoid Salmonella serotypes: a global challenge. Clin. Infect. Dis., 39: 546-551.
Sukumaran, AT; Nannapaneni, R; Kiess, A and Sharma, CS (2016). Reduction of Salmonella on chicken breast
fillets stored under aerobic or modified atmosphere packaging by the application of lytic bacteriophage preparation SalmoFreshTM. Poult. Sci., 95: 668-675.
Thung, TY; Krishanthi Jayarukshi Kumari Premarathne, JM; San Chang, W; Loo, YY; Chin, YZ; Kuan, CH; Tan, CW; Basri, DF; Jasimah Wan Mohamed Radzi, CW and Radu, S (2017). Use of a lytic bacteriophage to control Salmonella Enteritidis in retail food. LWT. 78: 222-225.
Ye, J; Kostrzynska, M; Dunfield, K and Warriner, K (2010). Control of Salmonella on sprouting mung bean and alfalfa seeds by using a biocontrol preparation based on antagonistic bacteria and lytic bacteriophages. J. Food Prot., 73: 9-17. doi: 10.4315/0362-028X-73.1.9.
Zhang, X; Niu, YD; Nan, Y; Stanford, K; Holley, R; McAllister, T and Narvaez-Bravo, C (2019). SalmoFresh effectiveness in controlling Salmonella on romaine lettuce, mung bean sprouts and seeds. Int. J. Food Microbiol., 305: 108250. doi: 10.1016/j.ijfoodmicro.2019.108250.