جداسازی و تشخیص باکتری اشریشیا کولای سروتیپ O157:H7 از نمونه‌های گوشت چرخ کرده، جمع‌آوری شده از فروشگاه‌های عرضه گوشت در شهرستان مشهد، شمال شرق ایران، به روش کشت مرسوم و روش PCR

نوع مقاله : مقاله کامل

نویسندگان

چکیده

باکتری اشریشیا کولای سروتیپ O157:H7 یکی از باکتری‌های مهم بیماری‌زای انسانی است که موجب عوارض کولیت خونریزی دهنده (HC)، سندرم همولیتیک-اورمیک (HUS) و ترمبوتیک-ترمبوسیتوپنیک پورپورا (TTP) می‌گردد. در این مطالعه تعداد یکصد نمونه گوشت چرخ کرده به صورت تصادفی در ماه‌های خرداد و تیر سال 1384 از فروشگاه‌های عرضه گوشت در سطح شهرستان مشهد جمع‌آوری گردید و در محیط کشت آبگوشت تریپتیک سوی اصلاح شده (m-TSB) غنی‌سازی گردید. سپس در محیط آگار سوربیتول مک کانکی حاوی سیفیکسیم و تلوریت پتاسیم (CT-SMAC) کشت داده شد. از کلنی‌های غیر تخمیر کننده سوربیتول، ابتدا آزمایش‌های بیوشیمیایی جهت تایید باکتری اشریشیا کولای صورت گرفت، سپس تست PCR با استفاده از پرایمرهای اختصاصی ژن‌های کد کننده آنتی‌ژن‌های O157 و H7 انجام گردید. در این مطالعه از تعداد 7 نمونه، باکتری اشریشیا کولای غیر تخمیر کننده سوربیتول جداسازی گردید و در تست PCR فقط یک نمونه به عنوان سروتیپ O157:H7 مورد تایید قرار گرفت. تست PCR که در این مطالعه مورد استفاده قرار گرفت ممکن است به عنوان جایگزینی برای تست‌های ایمونولوژیک که حضور آنتی‌ژن‌های پیکری و تاژکی را مشخص می‌کنند مطرح باشد.

کلیدواژه‌ها