بررسی ویژگی‌های مولکولی لیستریا مونوسیتوژنزهای احتمالی جدا شده از یک محیط فراوری غذا

نوع مقاله : مقاله کامل

نویسنده

چکیده

پیشینه: لیستریا یک باکتری گرم مثبت، غیر اسپورزا و بی‌هوازی اختیاری داخل سلولی است. مهمترین سویه‌های پاتوژن آن در پستانداران، لیستریا مونوسیتوژنز و لیستریا ایوانووی هستند. لیستریا مونوسیتوژنز به طور کلی سبب بیماری و مرگ در انسان و حیوان می‌شود در حالی که لیستریا ایوانووی سبب بیماری انفرادی و اولیه در نشخوار کنندگان می‌شود. هدف: هدف از انجام مطالعه حاضر استفاده از روش‌های مولکولی جهت شناسایی لیستریا مونوسیتوژنز در نمونه‌های جمع آوری شده و ارزیابی تفاوت یا شباهت ژنتیکی آن‌ها بود. روش کار: جدایه‌های احتمالی لیستریای جدا شده از غذاهای فراوری شده صنعتی به طور معمول لیستریا مونوسیتوژنز در نظر گرفته می‌شدند. تمام نمونه‌ها ابتدا در محیط کشت آگار و آبگوشت عصاره قلب و مغز و بعد آگار خون دار کشت داده شدند. سپس تکثیر ژن hly انجام شد. نتایج: اگرچه نمونه‌های کشت داده شده به علت ایجاد همولیز در پلیت‌های آگار خون دار از نظر فنوتیپ به نظر لیستریا مونوسیتوژنز می‌آمدند ولی عدم حضور ژن hly نشان داد که این جدایه‌ها از نظر ژنوتیپ متفاوت می‌باشند. بررسی 16S rRNA حضور 3 گونه از لیستریا شامل گونه‌های لیستریا گرایی، لیستریا ولشیمری و لیستریا ایوانووی را در نمونه‌ها تایید کرد. نتایج حاصل از تعیین توالی 16S rRNA، نتایج به دست آمده از تکثیر ژن hly را تایید کرد. نتیجه‌گیری: واکنش زنجیره‌ای پلیمرازی مناطق بین ژنی تکراری توافقی انتروباکتریایی (ERIC PCR) تایید کرد که بر اساس تفاوت در پروفایل‌های ERIC PCR، تمامی کشت‌های باکتری‌ از منابع مختلف و متفاوتی جدا شده‌اند.

کلیدواژه‌ها


Acciari, VA; Torresi, M; Migliorati, G; Di Giannatale, E; Semprini, P and Prencipe, V (2011). Characterisation of Listeria monocytogenes strains isolated from soft and semi-soft cheeses sampled in a region of Italy. Vet. Ital., 47: 15-23.
Allerberger, F (2003). Listeria: growth, phenotypic differentiation and molecular microbiology. FEMS Immunol. Med. Microbiol., 35: 183-189.
Atil, E; Ertas, H and Ozbey, G (2011). Isolation and molecular characterization of Listeria spp. from animals, food and environmental samples. Vet. Med., 56: 386-394.
Bosshard, PP; Abels, S; Zbinden, R; Böttger, EC and Altwegg, M (2003). Ribosomal DNA sequencing for identification of aerobic Gram-positive rods in the clinical laboratory (an 18-month evaluation). Clin. Microbial., 41: 4134-4140.
Chen, J; Cheng, C; Lv, Y and Fang, W (2013). Genetic diversity of internalin genes in the ascB-dapE locus among Listeria monocytogenes lineages III and IV strains. Basic Microbiol., 53: 778-784.
Chen, Y; Ross, WH; Whiting, RC; Van Stelten, A; Nightingale, KK; Wiedmann, M and Scott, VN (2011). Variation in Listeria monocytogenes dose responses in relation to subtypes encoding a full-length or truncated internalin A. Appl. Envirom. Microbial., 77: 1171-1180.
Duan, H; Chai, T; Liu, J; Zhang, X; Qi, C; Gao, J; Wang, Y; Cai, Y; Miao, Z; Yao, M and Schlenker, G (2009). Source identification of airborne Escherichia coli of swine house surroundings using ERIC-PCR and REP-PCR. Envirom. Res., 109: 511-517.
Guide to AGRF Sanger Routine Sequencing Service (2012). (AGRF). Viewed at 1st November 2013. http://www.agrf. org.au/assets/files/PDF%20Documents/Guide%20to%20AGRF%20Sequencing%20Service.pdf.
Hellberg, RS; Martin, KG; Keys, AL; Haney, CJ; Shen, Y and Smiley, RD (2013). 16S rRNA partial gene sequencing for the differentiation and molecular subtyping of Listeria species. Food Microbial., 36: 231-240.
Hogg, G; Tan, A and Gregory, J (2013). Listeria surveillance in Australia from the laboratory perspective. Microbiol. Aust., 34: 90-92.
Jadhav, S; Bhave, M and Palombo, EA (2012). Methods used for the detection and subtyping of Listeria monocytogenes. J. Microb. Meth., 88: 327-341.
Laksanalamai, P; Joseph, LA; Silk, BJ; Burall, LS; L. Tarr, C; Gerner-Smidt, P and Datta, AR (2012). Genomic characterization of Listeria monocytogenes strains involved in a multistate listeriosis outbreak associated with cantaloupe in US. PLoS One. 7: 42-48.
Lambertz, ST; Ivarsson, S; Lopez-Valladares, G; Sidstedt, M and Lindqvist, R (2013). Subtyping of Listeria monocytogenes isolates recovered from retail ready-to-eat foods, processing plants and listeriosis patients in Sweden 2010. Inter. J. Food Microbial., 166: 186-192.
Liu, D (2008). Handbook of Listeria monocytogenes. 1st Edn., US, NW, CRC Press. P: 139.
Mammina, C; Aleo, A; Romani, C; Pellissier, N; Nicoletti, P; Pecile, P; Nastasi, A and Pontello, MM (2009). Characterization of Listeria monocytogenes isolates from human listeriosis cases in Italy. Clin. Microbial., 47: 2925-2930.
Marian, MN; Sharifah Aminah, SM; Zuraini, MI; Son, R; Maimunah, M; Lee, HY; Wong, WC and Elexson, N (2012). MPN-PCR detection and antimicrobial resistance of Listeria monocytogenes isolated from raw and ready-to-eat foods in Malaysia. Food Control. 28: 309-314.
Orsi, RH; Bakker, HCD and Wiedmann, M (2011). Listeria monocytogenes lineages: genomics, evolution, ecology, and phenotypic characteristics. Med. Microbial., 301: 79-96.
Palumbo, JD; Borucki, MK; Mandrell, RE and Gorski, L (2003). Serotyping of Listeria monocytogenes by enzyme-linked immunosorbent assay and identification of mixed-serotype cultures by colony immunoblotting. J. Clin. Microb., 41: 564-571.
Prophet, EB; Mills, B; Arrington, JB and Sobin, LH (1992). Laboratory methods in histotechnology. 1st Edn., American Registry of Pathology Washington, D.C.
Rohwer, F; Breitbart, M; Jara, J; Azam, F and Knowlton, N (2001). Diversity of bacteria associated with the Caribbean coral Montastraea franksi. Cor. Re., 20: 85-91.
Schlech III, WF; Lavigne, PM; Bortolussi, RA; Allen, AC and Haldane, EV (1983). Epidemic listeriosis: evidence for transmission by food [Listeria monocytogenes]. New Engl. J. Med., 308: 203-206.
Soni, DK; Singh, RK; Singh, DV and Dubey, SK (2013). Characterization of Listeria monocytogenes isolated from Ganges water, human clinical and milk samples at Varanasi, India. Infec. Genet. Evol., 14: 83-91.
Vázquez-Boland, JA; Kuhn, M; Berche, P; Chakraborty, T; Domı́nguez-Bernal, G; Goebel, W; González-Zorn, B; Wehland, J and Kreft, J (2001). Listeria pathogenesis and molecular virulence determinants. Clin. Microbial., 14: 584-640.
Zhang, D; Zhang, H; Yang, L; Guo, J; Li, X and Feng, Y (2009). Simultaneous detection of Listeria monocytogenes, Staphylococcus aureus, Salmonella enterica and Escherichia coli O157: H7 in food samples using multiplex PCR method. J. Food Saf., 29: 348-363.