هلیکوباکتر پیلوری یک باکتری گرم منفی و میکرو آئروفیلیک است که به عنوان عامل عفونت معده در بیش از نیمی از مردم جهان شناخته میشود. در این مطالعه، تولید پادتن زرده (IgY) ضد هلیکوباکتر پیلوری در بلدرچین و ارزیابی تاثیر روشهای مختلف ایمن سازی بر عیار آنتی بادی تولید شده در زرده تخمها مورد بررسی قرار گرفت. جهت ایمن سازی از پادگن تولید شده از باکتری کامل استفاده شد. چهل بلدرچین ژاپنی (Coturnix japonica) انتخاب و به چهار گروه تقسیم شدند. به گروه اول یک دوز کامل از پادگن (108 × 3 باکتری غیر فعال شده) به صورت داخل عضلانی تزریق شد، در حالیکه گروه دوم نیمی از این دوز و گروه سوم نیز یک دوز کامل را به صورت خوراکی دریافت کردند. IgY از تخم بلدرچین با روش ترسیبی و با استفاده از آب و کلروفرم جداسازی شد. از آزمونهای سرم شناسی دات بلات و الایزا جهت تعیین حضور و سنجش عیار پادتن IgY در زردهها استفاده شد. نتایج این مطالعه نشان داد که بلدرچین همانند مرغ قادر به تولید IgY ضد هلیکوباکتر پیلوری است. پادتن تولید شده در بلدرچین عیار و ویژگی بالایی داشته و میتواند برای اهداف درمانی و تحقیقاتی مورد استفاده قرار گیرد. به علاوه نتایج این تحقیق نشان میدهد که میزان بالاتری از پادگن، قادر به تولید عیار بالاتری از پادتن نمیشود و در بلدرچین برای ایجاد پاسخ ایمنی کارآمد در برابر هلیکوباکتر پیلوری، روش تزریقی ضروری نیست.