اثر باکتری‏های مقاوم به تانن جداسازی شده از گوسفند سازگار با خوراک‏ تانن‏دار بر روی تخمیر پوسته پسته در شیره

نوع مقاله : مقاله کامل

نویسندگان

چکیده

گوسفندان عادت کرده به مصرف خوراک‏های تانن‏دار مانند برگ بلوط به نظر می‌رسد دارای مکانیسم‌های دفاعی در برابر ترکیبات فنولیکی باشند، که این عمل توسط باکتری‌های موجود در شکمبه آن‌ها انجام می‌شود. در تحقیق حاضر، توانایی ‏باکتری‌های مقاوم به تانن جدا شده از شکمبه گوسفند در تخمیر خوراک‏های تانن‏دار مانند پوسته پسته با استفاده از شیرابه شکمبه گاو شیری هلشتاین با روش آزمون تولید گاز بررسی شد. تعداد شش کوکسی گرم مثبت از شکمبه گوسفند نژاد تالش جداسازی شد و توالی ژنی rRNA نشان داد که آن‌ها ارتباط نزدیکی با استرپتوکوکوس گالولیتیکوس (Streptococcus gallolyticus) دارند. طی آزمون تولید گاز برون‌تنی در سه سری (ران) با استفاده از شیرابه شکمبه گاو شیری، تأثیر دو ایزوله باکتریایی انکوبه ‌شده با مخلوط بافر-شیرابه شکمبه گاو هلشتاین بر میزان تخمیر پوسته پسته ارزیابی گردید. حجم تولید گاز از 1 تا 96 ساعت پس از انکوباسیون ثبت شد. انکوبه کردن هر دو ایزوله با پوسته پسته باعث افزایش معنی‌دار تولید گاز، فراسنجه‌های برآورد شده، گوارش‌پذیری ماده آلی، انرژی قابل متابولیسم و غلظت اسیدهای چرب فرار در مقایسه با گروه فاقد ایزوله شد. بهبود فراسنجه‌های تخمیر شیرابه شکمبه گاو هلشتاین با استفاده از هر دو ایزوله نشان ‌دهنده حضور احتمالی و فعالیت باکتری‌های مقاوم به تانن (Streptococcus gallolyticus sp.) انتقال ‌یافته از شکمبه گوسفند بود، هرچند برای تأیید این نتایج مطالعات با استفاده از حیوان زنده باید انجام گیرد.

کلیدواژه‌ها