عصاره چای کوهی Vahl Stachys lavandulifolia، محرک رشد و ایمنی در کپور معمولی (Cyprinus carpio)

نوع مقاله : مقاله کامل

نویسندگان

چکیده

در مطالعه حاضر، اثر عصاره چای کوهی Stachys lavandulifolia بر رشد و بعضی از پاسخ‌های ایمنی در کپور معمولی بررسی شد. غلظت‌های متفاوت چای کوهی 0، 2، 4 و 8% (گرم به ازای 100 گرم از جیره) به جیره تجاری افزوده شد. هر تیمار در سه تکرار به صورت تصادفی توزیع شد. میانگین وزن اولیه ماهیان 62/0 ± 44 گرم و طول مدت آزمایش 10 هفته بود. نتایج نشان داد که در یک الگوی وابسته به دوز، با افزایش میزان چای کوهی در جیره، وزن نهایی، ضریب تبدیل غذایی، میزان رشد ویژه و فاکتور وضعیت ماهیان بهبود یافت. به طوری که بهترین شاخص‌های رشد در ماهیان تغذیه شده با بالاترین غلظت عصاره چای کوهی مشاهده شد (P

کلیدواژه‌ها