استفاده از رقیق کننده اصلاح شده شتر به جای سالامون و لیپوپروتئین با دانسیته کم به جای زرده تخم مرغ در نگهداری منی قوچ در شرایط یخچالی

نوع مقاله : مقاله کامل

نویسندگان

چکیده

در این مطالعه امکان جایگزینی محلول سالامون با محلول اصلاح شده شتر (MSD) و نیز زرده تخم مرغ با لیپوپروتئین‌ها با دانسیته کم (LDL) برای نگهداری منی قوچ در شرایط یخچالی بررسی شد. منی 3 راس قوچ با کیفیت مطلوب توسط مهبل مصنوعی جمع‌آوری و مخلوط شدند. در آزمایش اول، منی مخلوط به دو بخش تقسیم و در محلول‌های سالامون و MSD رقیق شد. در آزمایش دوم، منی مخلوط به پنج قسمت تقسیم و در محلول MSD دارای 12% و 15% زرده تخم مرغ و یا 3%، 5% و 8% LDL رقیق گردید. در آزمایش سوم، منی مخلوط به دو بخش تقسیم و در محلول MSD دارای 12% زرده تخم مرغ و یا 5% LDL رقیق شد. زنده مانی اسپرم تا 72 ساعت پس از رقیق سازی مورد ارزیابی قرار گرفت. در آزمایش اول، زنده مانی اسپرم در محلول MSD و سالامون در طول 72 ساعت نگهداری در یخچال مشابه بود. در آزمایش دوم، حرکت پیش رونده اسپرم در زمان صفر در بین گروه‌ها یکسان بود، ولی این شاخص در محلول MSD دارای 5% و 8% LDL نسبت به سایر محلول‌ها بالاتر باقی ماند. در آزمایش سوم، حرکت پیش رونده اسپرم در زمان‌های 48 و 72 ساعت پس از رقیق سازی در محلول MSD با 5% LDL بهتر از این محلول با 12% زرده تخم مرغ بود. به طور خلاصه، از محلول MSD به همراه 5% LDL می‌توان برای نگهداری اسپرم قوچ به مدت 72 ساعت در یخچال استفاده نمود.

کلیدواژه‌ها