مدل سازی تاثیر اسانس زیره سیاه، pH، دوز تلقیح و دما بر روی رشد لیستریا مونوسایتوژنز

نوع مقاله : مقاله کامل

نویسندگان

چکیده

 لیستریوزیس از بیماری‌های مهم با منشاء غذایی در جهان است که توسط لیستریا مونوسایتوژنز ایجاد می‌شود. عوامل مختلفی می‌توانند بر روی رشد پاتوژن‌های میکروبی با منشاء غذایی تاثیر بگذارند. هدف از انجام این مطالعه بررسی اثرات ترکیبی غلظت‌های مختلف اسانس زیره سیاه (0%، 08/0%، 16/0%، 24/0%)، سه دمای نگهداری (35، 25 و 4 درجه سانتیگراد)، سه سطح از pH (7، 6، 5) و دو دوز تلقیح (cfu m-1 103 و 105) بر روی رشد لیستریا مونوسایتوژنز در محیط براث قلب و مغز بود. برای هر حالت سه تکرار در نظر گرفته شد. رشد باکتری با بررسی کدورت قابل مشاهده طی 30 روز مورد پایش قرار گرفت. جهت بررسی متغیرهای در نظر گرفته شده بر فاصله زمانی تلقیح تا ایجاد کدورت، مدل بقای پارامتریک با توزیع لوگ نرمال مورد استفاده قرار گرفت. کلیه متغیرهای مورد بررسی تاثیر معنی‌داری بر روی فاصله زمانی تلقیح تا ایجاد کدورت داشتند (P<0.05). مدل نهایی به خوبی قادر به پیشگویی رشد و ممانعت از رشد لیستریا مونوسایتوژنز می‌باشد.

کلیدواژه‌ها