جداسازی و شناسایی باکتری هلیکوباکتر پلوروم از محتویات سکوم ماکیان گوشتی در شهرستان مشهد، ایران

نوع مقاله : گزارش علمی

نویسندگان

چکیده

حضور باکتری هلیکوباکتر پلوروم در دستگاه گوارش ماکیان گوشتی می‌تواند یک خطر بالقوه برای سلامت انسان محسوب گردد. در این مطالعه تعداد یکصد نمونه از ناحیه سکوم ماکیان گوشتی متعلق به تعداد 20 گله در کشتارگاه طیور در اطراف شهرستان مشهد برداشت گردید. نمونه‌ها از نظر حضور باکتری هلیکوباکتر پلوروم ابتدا با استفاده از ترکیب کشت در محیط بروسلا آگار حاوی خون گوسفند و روش فیلتر نمودن مورد بررسی قرار گرفت. تایید تشخیص از کلنی‌های مشکوک با استفاده از روش واکنش زنجیره‌ای پلیمراز، که قطعه‌ای از ژن 16SrRNA را به وزن bp 447 را تکثیر می‌کند، صورت گرفت. در این مطالعه، 41% از نمونه‌های محتویات سکوم و تعداد 12 گله (60%) از نظر حضور باکتری هلیکوباکتر پلوروم مثبت ارزیابی گردید که نشان دهنده آلودگی بالای ماکیان گوشتی به باکتری مورد بررسی در این منطقه می‌باشد. به نظر می‌رسد ترکیب دو روش کشت مرسوم و روش واکنش زنجیره‌ای پلیمراز بر اساس تکثیر از قسمت‌های محافظت شده ژن، راهکار مناسبی جهت شناسایی هلیکوباکتر پلوروم باشد.

کلیدواژه‌ها