تاثیر توام بسته‌بندی خلاء و عصاره متانولی پوست انار بر ماندگاری و کیفیت میگوی سفید اقیانوسی (Peneous vannamei) طی نگهداری در یخچال

نوع مقاله : مقاله کامل

نویسندگان

چکیده

 تحقیق حاضر به منظور بررسی تاثیر بسته‌بندی خلاء و عصاره پوست انار بر کیفیت میگوی سفید اقیانوسی (Peneous vannamei) طی نگهداری در یخچال صورت گرفت. تغییرات pH، میزان تایوباربیتوریک اسید، ترکیبات نیتروژنه فرار و تری‌متیل آمین، شمارش کلی باکتری‌های هوازی، سایکروفیل‌ها، باکتری‌های اسید لاکتیکی و خانواده انتروباکتریاسه، شدت ملانوز و خصوصیات حسی میگو طی ده روز نگهداری در دمای 4 درجه سانتیگراد مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج حاصله نشان دادند که رشد میکروارگانیسم‌ها در میگوهای بسته‌بندی شده به صورت خلاء و میگوهای تیمار شده با غلظت‌های یک و دو درصد عصاره متانولی پوست انار، طی ده روز نگهداری در مقایسه با گروه کنترل به تاخیر افتاد (P<0.05). افزون بر آن، تیمار میگوها با عصاره متانولی پوست انار و بسته‌بندی آن‌ها در شرایط خلاء، سبب تشدید اثر مهاری بسته‌بندی خلاء بر رشد جمعیت میکروبی گردید. بسته‌بندی خلاء سبب کاهش معنی‌داری در میزان ترکیبات نیتروژنه فرار، تری‌متیل آمین و تایوباربیتوریک اسید میگوها طی ده روز نگهداری در یخچال گردید، اما استفاده توام بسته‌بندی خلاء و عصاره پوست انار، اثر مهاری بسته‌بندی خلاء بر پارامترهای شیمیایی نمونه‌های مورد آزمایش را تشدید نکرد. با توجه به یافته‌های حاصله، بسته‌بندی خلاء به عنوان روشی موثر برای افزایش مدت ماندگاری میگو می‌باشد و استفاده همزمان از این نوع بسته‌بندی و عصاره متانولی پوست انار به طور قابل توجهی مقبولیت کلی و کیفیت میکروبی محصول را افزایش می‌دهد.

کلیدواژه‌ها