این مطالعه به منظور ارزیابی میزان آلودگی لاشه مرغهای کشتار شده در کشتارگاههای یکی از استانهای مرکزی ایران (یزد) به باکتری سالمونلا طراحی و به اجرا در آمد. در مجموع 435 نمونه از کبد، سینه (قبل از چیلر) و سینه (بعد از چیلر) اخذ گردید و آزمونهای باکتریشناسی و سرمی بر روی نمونهها با هدف جداسازی و تشخیص سویههای مختلف باکتری سالمونلا صورت گرفت. نتایج این مطالعه نشانگر این بود که میزان آلودگی کبد، سینه (قبل از چیلر) و سینه (بعد از چیلر) به باکتری سالمونلا به ترتیب برابر 1/8، 48/18 و 45/34% میباشد. در آزمونهای سرمی مشخص گردید که سالمونلا تیفی موریوم بیشترین آلوده کننده لاشهها در بین سایر سروتیپهای این باکتری میباشد (2/52%). سایر سروتیپهای جدا شده از نمونهها عبارت بودند از: سالمونلا نئوپورت (6/15%)، سالمونلا انتریتیدیس (2/12%)، سالمونلا هاوانا (9/8%)، سالمونلا دابلین (6/5%) و سالمونلا پاراتیفی ب (6/5%). آزمونهای باکتریشناسی بر روی نمونههای آب اخذ شده از چیلر کشتارگاهها نشانگر این بود که 3/33% از نمونهها به باکتری سالمونلا تیفی موریوم آلوده میباشند، همچنین از 3/8% نمونههای آب چیلرها دو سروتیپ سالمونلا دابلین و پاراتیفی ب جدا گردید.
بنیادیان, مجتبی , آلآقا, سعید و مطهریفرد, امین . (1386). جداسازی و تشخیص باکتری سالمونلا از لاشههای مرغ در روند کشتار در استان یزد. مجله تحقیقات دامپزشکی ایران, 8(3), 275-278. doi: 10.22099/ijvr.2007.1768
MLA
بنیادیان, مجتبی , , آلآقا, سعید , و مطهریفرد, امین . "جداسازی و تشخیص باکتری سالمونلا از لاشههای مرغ در روند کشتار در استان یزد", مجله تحقیقات دامپزشکی ایران, 8, 3, 1386, 275-278. doi: 10.22099/ijvr.2007.1768
HARVARD
بنیادیان, مجتبی, آلآقا, سعید, مطهریفرد, امین. (1386). 'جداسازی و تشخیص باکتری سالمونلا از لاشههای مرغ در روند کشتار در استان یزد', مجله تحقیقات دامپزشکی ایران, 8(3), pp. 275-278. doi: 10.22099/ijvr.2007.1768
CHICAGO
مجتبی بنیادیان , سعید آلآقا و امین مطهریفرد, "جداسازی و تشخیص باکتری سالمونلا از لاشههای مرغ در روند کشتار در استان یزد," مجله تحقیقات دامپزشکی ایران, 8 3 (1386): 275-278, doi: 10.22099/ijvr.2007.1768
VANCOUVER
بنیادیان, مجتبی, آلآقا, سعید, مطهریفرد, امین. جداسازی و تشخیص باکتری سالمونلا از لاشههای مرغ در روند کشتار در استان یزد. مجله تحقیقات دامپزشکی ایران, 1386; 8(3): 275-278. doi: 10.22099/ijvr.2007.1768