جداسازی و تشخیص باکتری سالمونلا از لاشه‌های مرغ در روند کشتار در استان یزد

نوع مقاله : مقاله کوتاه

نویسندگان

چکیده

 این مطالعه به منظور ارزیابی میزان آلودگی لاشه مرغ‌های کشتار شده در کشتارگاه‌های یکی از استان‌های مرکزی ایران (یزد) به باکتری سالمونلا طراحی و به اجرا در آمد. در مجموع 435 نمونه از کبد، سینه (قبل از چیلر) و سینه (بعد از چیلر) اخذ گردید و آزمون‌های باکتری‌شناسی و سرمی بر روی نمونه‌ها با هدف جداسازی و تشخیص سویه‌های مختلف باکتری سالمونلا صورت گرفت. نتایج این مطالعه نشانگر این بود که میزان آلودگی کبد، سینه (قبل از چیلر) و سینه (بعد از چیلر) به باکتری سالمونلا به ترتیب برابر 1/8، 48/18 و 45/34% می‌باشد. در آزمون‌های سرمی مشخص گردید که سالمونلا تیفی موریوم بیشترین آلوده کننده لاشه‌ها در بین سایر سروتیپ‌های این باکتری می‌باشد (2/52%). سایر سروتیپ‌های جدا شده از نمونه‌ها عبارت بودند از: سالمونلا نئوپورت (6/15%)، سالمونلا انتریتیدیس (2/12%)، سالمونلا هاوانا (9/8%)، سالمونلا دابلین (6/5%) و سالمونلا پاراتیفی ب (6/5%). آزمون‌های باکتری‌شناسی بر روی نمونه‌های آب اخذ شده از چیلر کشتارگاه‌ها نشانگر این بود که 3/33% از نمونه‌ها به باکتری سالمونلا تیفی موریوم آلوده می‌باشند، همچنین از 3/8% نمونه‌های آب چیلرها دو سروتیپ سالمونلا دابلین و پاراتیفی ب جدا گردید.

کلیدواژه‌ها