مطالعه رشد و بقاء اشریشیا کلی O157:H7 در طی فرآیند تولید و نگهداری پنیر سفید ایرانی در آب نمک
نوع مقاله : مقاله کامل
10.22099/ijvr.2009.1719
چکیده
در این تحقیق توانایی رشد و بقاء اشریشیا کلی O157:H7 در طی مراحل تولید و نگهداری پنیر سفید آب-نمکی ایرانی مورد مطالعه قرار گرفت. پنیر با استفاده از شیر پاستوریزه گاو و با تلقیح مقدار cfu/ml 103اشریشیا کلی O157:H7 تولید شد. چهار تیمار طراحی شد. پنیرها با یا بدون استفاده از استارتر تولید شدند و در طی زمان رسیدن و نگهداری در آب نمک 6% یا 8% غوطهور شدند. نمونههای پنیر از نظر تعداد اشریشیا کلی O157:H7 در طی روند ساخت و نگهداری ارزیابی شدند. در طی مرحله ساخت پنیر، تعداد باکتری اشریشیا کلی O157:H7 تا cfu/g 106 افزایش یافت، اما در مرحله رسیدن و نگهداری پنیرهایی که در تهیه آنها از استارتر استفاده شده بود تعداد ارگانیسم به طور معنیداری (P<0.05) کاهش پیدا کرد. نتایج نشان داد که استارتر بر باکتری اشریشیا کلی O157:H7 اثر مهاری دارد، اما با در نظر گرفتن استفاده از استارتر، غلظت نمک و مدت زمان نگهداری پنیر، باکتری میتواند در این نوع پنیر تا 60 روز بقاء خود را حفظ کند.
. (1388). مطالعه رشد و بقاء اشریشیا کلی O157:H7 در طی فرآیند تولید و نگهداری پنیر سفید ایرانی در آب نمک. مجله تحقیقات دامپزشکی ایران, 10(4), 346-351. doi: 10.22099/ijvr.2009.1719
MLA
. "مطالعه رشد و بقاء اشریشیا کلی O157:H7 در طی فرآیند تولید و نگهداری پنیر سفید ایرانی در آب نمک", مجله تحقیقات دامپزشکی ایران, 10, 4, 1388, 346-351. doi: 10.22099/ijvr.2009.1719
HARVARD
. (1388). 'مطالعه رشد و بقاء اشریشیا کلی O157:H7 در طی فرآیند تولید و نگهداری پنیر سفید ایرانی در آب نمک', مجله تحقیقات دامپزشکی ایران, 10(4), pp. 346-351. doi: 10.22099/ijvr.2009.1719
CHICAGO
, "مطالعه رشد و بقاء اشریشیا کلی O157:H7 در طی فرآیند تولید و نگهداری پنیر سفید ایرانی در آب نمک," مجله تحقیقات دامپزشکی ایران, 10 4 (1388): 346-351, doi: 10.22099/ijvr.2009.1719
VANCOUVER
. مطالعه رشد و بقاء اشریشیا کلی O157:H7 در طی فرآیند تولید و نگهداری پنیر سفید ایرانی در آب نمک. مجله تحقیقات دامپزشکی ایران, 1388; 10(4): 346-351. doi: 10.22099/ijvr.2009.1719