تاثیر دانه‌های روغنی جیره بر غنی سازی گوشت با اسیدهای چرب امگا-3 عملکرد و پاسخ ایمنی هومورال در جوجه‌های گوشتی

نوع مقاله : مقاله کامل

نویسندگان

چکیده

 به منظور ارزیابی تاثیر بذر کتان (FS: Flaxseed) و کانولا (CS: canola seed) بر عملکرد، پروفیل اسید چرب گوشت، محتوای لیپیدی سرم و پاسخ ایمنی جوجه‌های گوشتی علیه گلبول قرمز خون گوسفندی (SRBC: sheep red blood cell) آزمایشی به مدت 42 روز انجام گردید. تعداد 324 جوجه یک ‌روزه به صورت تصادفی با شش جیره غذایی مختلف شامل C (گروه شاهد)، CS1 (5/7% CS)، CS2 (15% CS)، CS-FS (مخلوط 10% CS و FS)، FS1 (5/7% FS) و FS2 (15% FS) تغذیه شدند. جیره‌های حاوی بذر کتان و کانولا تاثیر منفی بر پارامترهای عملکردی داشتند، به طوریکه تغذیه با بذر روغنی منجر به کاهش معنی‌دار (P<0.01) افزایش وزن بدن و افزایش ضریب تبدیل غذایی نسبت به گروه شاهد گردید. با این حال میزان غذای مصرفی تفاوت معنی‌داری بین گروه‌های آزمایشی نداشت (P>0.05). افزودن بذر کتان و بذر کانولا منجر به افزایش معنی‌داری در محتوای اسید چرب امگا-3 به فرم اسید لینولنیک و کاهش در غلظت اسید آراشیدونیک و نسبت بین اسید چرب امگا-6 به امگا-3 گردید (P<0.01). محتوای لیپیدی سرم و تیتر آنتی‌بادی علیه SRBC تحت تاثیر جیره‌های غذایی قرار نگرفت (P>0.05).

کلیدواژه‌ها