اثر افزودنی باکتریایی لاکتوباسیلوس پلانتاروم بر ترکیب شیمیایی،تجزیه‌پذیری، تولید گاز و محتوای انرژی گیاه کامل ذرت سیلو شده در مراحل مختلف رسیدگی

نوع مقاله : مقاله کامل

نویسندگان

چکیده

این آزمایش با هدف تعیین اثر افزودنی باکتریایی تولیدکننده اسید لاکتیک (لاکتوباسیلوس پلانتاروم) با نام تجاری، اکوسیل بر ترکیب شیمیایی، تجزیه‌پذیری ماده خشک و تولید گاز و محتوی انرزی گیاه کامل ذرت که در سه مرحله رسیدگی و بر اساس زمان متداول محلی برداشت گردید، انجام شد. گیاه کامل ذرت در سه مرحله زیر برداشت شد: ١- دو هفته مانده به مرحله برداشت متداول، ٢- یک هفته مانده به مرحله برداشت متداول و ٣- هنگام برداشت متداول افزودنی باکتریایی به میزان ١٠٥ × ١ واحد تشکیل دهنده کلنی برای هر گرم ماده تر گیاه به صورت مایع به گیاهان کامل ذرت در سه مرحله برداشت اضافه شد. سه سیلوی بدون افزودنی باکتریایی برای هر سه مرحله برداشت به عنوان کنترل تهیه گردید. تیمارها به مدت ٢٥ روز در کیسه‌های پلاستیکی سیلو گردیدند و پس از باز کردن، نمونه‌های آن‌ها مورد آزمایش تجزیه شیمیایی، تجزیه‌پذیری ماده خشک و تولید گاز قرار گرفتند. تخمیر در تمام سیلوها مناسب بود و pH همگی زیر ٤ بود. سیلوی گیاه کامل ذرت برداشت شده یک هفته مانده به مرحله برداشت متداول و تیمار شده با افزودنی میکروبی دارای کمترین pH و میزان ADF و بالاترین میزان CP، میزان تولید گاز، IVOMD، DOMD، ME بخش سریع تجزیه‌شونده “a” و تجزیه‌پذیری موثر (ED) نسبت به بقیه تیمارها بود (P

کلیدواژه‌ها