شناسایی گوشت‌های خالص، مخلوط، خام و حرارت داده شده گاو، گوسفند و بز با استفاده از مارکرهای اختصاصی گونه‌ای مبتنی بر اندازه ژنوم میتوکندریایی

نوع مقاله : مقاله کامل

نویسندگان

چکیده

در این پژوهش، از واکنش زنجیره‌ای پلیمراز (PCR) و پرایمرهای اختصاصی گونه‌ای، برای شناسایی منشأ گوشت‌های خالص، مخلوط، خام و حرارت داده شده گاو، گوسفند و بز که در صنایع مواد غذایی فرآوری شده و یا این که به طور مستقیم مورد استفاده مصرف کننده قرار می‌گیرند، بهره‌گیری شد. DNA میتوکندریایی به عنوان الگو در طی واکنش زنجیره‌ای پلیمراز با استفاده از پرایمرهای اختصاصی مرتبط به هر یک از گونه‌ها مورد تکثیر قرار گرفت. پرایمرهای اختصاصی با منشأ میتوکندریایی به خوبی توانستند نواحی هدف را در گاو به اندازه ٣۰۰، گوسفند ۱٧۲ و بز ۱۲۲ جفت باز تکثیر نمایند. برای تعیین میزان حساسیت پرایمرهای مورد استفاده، از مخلوط‌های دوتایی گوشت به نسبت‌های وزنی ۱/۰، ۵/۰، ۱، ۵، 10، ۵۰ و ۱۰۰ درصد استفاده شد. میزان حساسیت برای تمامی نمونه‌ها 1/0 درصد برآورد شد. در برنامه حرارتی از آب جوش، ۱۲۱ درجه سانتی‌گراد به مدت ۲۰ و ٣۰ دقیقه و ۱۲٧ درجه سانتی‌گراد به مدت ۲۰ دقیقه مشابه شرایط استریلازیسیون، پاستورازیسیون و فرآوری گوشت در کارخانجات صنعتی استفاده شد. تیمار حرارتی طولانی مدت سبب نشد که عملکرد روش به کار گرفته شده تحت تأثیر قرار گیرد. نتایج به دست آمده در این پژوهش، کارآیی استفاده از پرایمرهای اختصاصی گونه‌ای مبتنی بر ژنوم هدف میتوکندریایی را به منظور شناسایی گوشت‌های خالص، مخلوط، خام و حرارت داده شده گاو، گوسفند و بز را با حساسیت و دقت بالا مورد تأیید قرار داد.

کلیدواژه‌ها