نوع مقاله : مقاله کامل
نویسندگان
چکیده
هدف از این مطالعه بررسی اثرات پیشگیرانه عصاره گارسینیا کامبوجیا بر متابولیسم چربی و فعالیت آنزیمهای آلانین آمینوترنسفراز (ALT)، آسپارتات آمینوترنسفراز (AST) و گاما گلوتامیل ترنسفراز (GGT) سرم در موشهای تغذیه شده با رژیم غذایی پر چرب بود. سی عدد موش ماده یک ساله از نژاد Sprague-Dawley به سه گروه مساوی تقسیم شدند. گروه اول (گروه کنترل) رژیم پایه دریافت کرد (2% روغن گیاهی مایع، 0% کلسترول)، در حالیکه رژیم غذایی گروه دوم و سوم حاوی روغن گیاهی (2% روغن گیاهی مایع و 5% روغن گیاهی هیدروژنه) و کلسترول (3%) بود. از روز 45، 5/4% (w/w) عصاره گارسینیا کامبوجیا به رژیم غذایی گروه سوم اضافه شد. در روزهای صفر، 45 و 75 از موشها نمونه خون گرفته شد. سطح کل پروتئین، کلسترول-LDL و فسفولیپید سرم در گروه کنترل کمتر از دو گروه دیگر بود و هیچ اختلاف معنیداری بین دو گروه آزمایش در پایان مطالعه دیده نشد (P<0.05). غلظت تریگلیسیرید سرم در گروه تغذیه شده با عصاره گارسینیا کامبوجیا (گروه سوم) به طور معنیداری افزایش یافته بود. سطح کلسترول-HDL به طور معنیداری بین سه گروه، متفاوت بود (P<0.05) و بیشترین مقدار در گروه کنترل دیده شد. هیچ اختلاف معنیداری بین گروهها از نظر فعالیت آنزیم ALT سرم در پایان مطالعه دیده نشد. فعالیت آنزیم های AST و GGT سرم به طور معنیداری در گروههای 2 و 3 به ترتیب کمتر از گروه کنترل بود. رژیم غذایی پر چرب، سبب افزایش شاخصهای چربی سرم شد، و اضافه کردن گارسینیا کامبوجیا به رژیم غذایی نتوانست در این میزان سبب پایین آمدن شاخصهای چربی سرم شود. پیشنهاد میشود دوزهای بیشتر عصاره گارسینیا کامبوجیا مورد بررسی قرار گیرند.
کلیدواژهها