اثر تابش کوتاه مدت اشعه میکرو ویو بر باکتری سالمونلا تیفی موریوم تلقیح شده به پاچین مرغ

نوع مقاله : مقاله کوتاه

نویسندگان

چکیده

گونه‌های سالمونلا بر اساس تنوع آنتی‌ژنیکی عامل بیماری‌های مختلف در میزبان‌های متفاوت می‌باشند. باکتری سالمونلا انتریکا سرووار تیفی موریوم عامل بسیاری از موارد شیوع بیماری سالمونلوز ناشی از مصرف غذای آلوده بوده است. گوشت طیور به عنوان یکی از منابع غذایی مهم از نظر آلودگی به سالمونلا شناخته شده است. در این مطالعه اثر تابش اشعه میکرو ویو بر باکتری سالمونلا تیفی موریوم که به قطعات گوشت طیور تلقیح شده بود مورد بررسی قرار گرفت. پاچین طیور گوشتی ابتدا در کشت باکتری در محیط براث BHI غوطه‌ور گردید، و سپس به مدت 5، 10، 15، 20، 25، 30 و 35 ثانیه در یک دستگاه میکرو ویو خانگی با حداکثر قدرت کامل تحت تابش قرار گرفت و سپس با استفاده از سواب از سطح قطعه مورد تابش نمونه‌برداری گردید و در محیط آگار XLD کشت داده شد. پس از تابش هر قطعه، دمای سطحی آن مورد اندازه‌گیری قرار گرفت. کلیه مراحل آزمایش در پنج نوبت تکرار شد. نتایج نشان داد در صورتی که دمای سطحی قطعه به بالاتر از °C72 برسد منجر به حذف آلودگی سطحی آن به باکتری سالمونلا تیفی موریوم می‌گردد.

کلیدواژه‌ها