روش LAMP برای تشخیص سریع DNA گاو در نمونه‌های شیر و گوشت بز

نوع مقاله : مقاله کوتاه

نویسندگان

چکیده

تشخیص گونه دامی یکی از مراحل بسیار مهم برای آنالیز مواد غذایی مصرف کننده است. در مطالعه حاضر، ما یک روش تکثیر هم دمایی با واسطه حلقه (LAMP) ساخت داخل برای ردیابی سریع DNA گاو تقلبی در نمونه‌های شیر/گوشت بز انجام دادیم. DNA شیر/بافت گاو در نمونه‌های شیر/گوشت بز در روش تکامل یافته LAMP با چشم غیر مسلح دیده شده با رنگ‌های SYBR Green I یا با ردیابی الگوی نردبان معمولی بر روی الکتروفورز ژل شناسایی شدند. این آزمایش می‌تواند تا حداقل سطح 5% از اجزای گاوی مخلوط شده در نمونه‌های شیر/گوشت بز را ردیابی کند و می‌تواند در مدت یک ساعت و 40 دقیقه از شروع استخراج DNA از نمونه‌های شیر/گوشت کامل شده و در یک حمام آب انجام شود. روش LAMP توسعه یافته ساده است، تکنیک‌های سریع و حساس که می‌توانند تقلبی مانند اجزای گاوی در شیر/گوشت بز را شناسایی کنند دقیق‌تر از سایر فناوری‌های مبتنی بر DNA موجود هستند.

کلیدواژه‌ها


Abdel-Rahman, SM and Ahmed, MMM (2007). Rapid and sensitive identification of buffalo’s, cattle’s and sheep’s milk using species-specific PCR and PCR-RFLP tech-niques. Food Control. 18: 1246-1249.
Abdulmawjood, A; Grabowski, N; Fohler, S; Kittler, S; Nagengast, H and Klein, G (2014). Development of loop-mediated isothermal amplification (LAMP) assay for rapid and sensitive identification of ostrich meat. PLoS One. 25, 9: e100717.
Bitri, L; Rolland, MP and Besancon, P (1993). Immuno-logical detection of bovine caseinomacropeptide in ovine and caprine dairy products. Milchwissenschaft. 48: 367-371.
Calvano, CD; De, CC; Monopoli, A and Zambonin, CG (2012). Detection of sheep and goat milk adulterations by direct MALDI-TOF MS analysis of milk tryptic digests. J. Mass Spectrom. 47: 1141-1149.
Deb, R; Sengar, G S; Singh, U; Kumar, S; Alyethodi, RR; Alex, R; Raja, T V; Das,AK; Prakash, B (2016). Application of a loop-mediated isothermal amplification assay for rapid detection of cow components adulterated in buffalo milk/meat. Molecular Biotechnology.doi:10.1007/ s12033-016-9984-4.
Khanzadi, S; Jamshidi, A; Razmyar, J and Mohsenzadeh, M (2013). PCR-based detection of cow and goat milk in sheep milk and dairy‎ products marketed in Mashhad city of Iran. Iranian J. Vet. Med., 7: 257-262.
Lee, CC; Chang, HS and Sheen, HS (2004). A quick novel method to detect the adulteration of cow milk in goat milk. Asian-Aust. J. Anim. Sci., 17: 420-422.
Lopez-Calleja, I; Gonzalez, I; Fajardo, V; Rodriguez, MA; Hernandez, PE; Garcia, T and Martin, R (2004). Rapid detection of cows’ milk in sheeps’ and goats’ milk by a species-specific polymerase chain reaction technique. J. Dairy Sci., 87: 2839-2845.
Notomi, T; Okayama, H; Masubuchi, H; Yonekawa, T; Watanabe, K; Amino, N and Hase, T (2000). Loop-mediated isothermal amplification of DNA. Nucl. Acids Res., 28: e63-e63.
Pawar, SS; Meshram, CD; Singh, NK; Sonwane, AA; Saini, MR; Muglikar, DM; Mishra, BP and Gupta, PK (2014). Rapid detection of bovine herpesvirus 1 in bovine semen by loop-mediated isothermal amplification (LAMP) assay. Arch Virol., 159: 641-648. doi: 10.1007/s00705-013-1869-2.
Volk, H; Klančnik, A; Toplak, N; Kovač, M and Jeršek, B (2014). Real-time PCR detection of fraudulent addition of bovine milk to caprine and ovine milk. J. Hyg. Eng. Design. 7: 107-111.
Wang, D (2015). Novel primers for increased specificity and sensitivity for the detection of Staphylococcus aureus by real-time LAMP. J. Food. doi: 10.1080/19476337.2015. 1048530.
Zhang, CL; Fowler, MR; Scott, NW; Lawson, G and Slater, A (2007). A TaqMan real-time PCR system for the identification and quantification of bovine DNA in meats, milks and cheeses. Food Control. 18: 1149-1158.