تجزیه و تحلیل پروتئومیک عضله ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) تغذیه شده با بتاگلوکان خوراکی

نوع مقاله : مقاله کامل

نویسندگان

چکیده

هدف از انجام این مطالعه بررسی پروتئومیک بافت عضله قزل آلای تغذیه شده با بتاگلوکان بود. جیره‌های غذایی شامل مقادیر بتاگلوکان با دوزهای صفر (شاهد)، 1/0% و 2/0% بود. لاروها در مرحله تغذیه فعال 9 بار در روز و تا حد سیری به مدت دو ماه تغذیه شدند. وزن اکتسابی و راندمان غذایی لاروهایی که با جیره 2/0% تغذیه شده بودند در مقایسه با گروه‌هایی که از جیره شاهد و 1/0% تغذیه کرده بودند بیشتر بود. لاروهایی که با جیره شاهد و 2/0% تغذیه شده بودند برای بررسی پروتئومیک انتخاب شدند. پروتئین‌های عضله با الکتروفورز دو بعدی و طیف سنجی جرمی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نقاط پروتئینی که از نظر کمی بین شاهد و گروه تغذیه شده با بتاگلوکان دارای تفاوت بود برای شناسایی انتخاب شد. دو نقطه که در گروه تغذیه شده با بتاگلوکان دارای افزایش بیان بودند با tropomyosin alpha-1 chain (نقطه 1) و slow myotomal muscle tropomyosin (نقطه 2) مطابقت داشتند. پنج نقطه که بیان آن‌ها در اثر مکمل سازی با بتاگلوکان کاهش یافت به عنوان اشکال مختلف میوزین شناسایی شد که شامل myosin light polypeptide 3-2 (نقطه 3)، myosin light chain 1 (نقاط 4 و 5)، fast myosin light chain 2 (نقطه 6) و myosin heavy chain (نقطه 7) بود. تغییرات این پروتئین‌های ساختمانی در ماهی‌هایی که از بتاگلوکان تغذیه نمودند می‌تواند با رشد بیشتر آن‌ها مرتبط باشد. یافته‌های این پژوهش می‌تواند برای درک مکانیسم‌های تاثیرگذاری بتاگلوکان مورد توجه قرار گیرد.

کلیدواژه‌ها


Addis, MF; Cappuccinelli, R; Tedde, V; Pagnozzi, D; Porcu, MC; Bonaglini, E; Roggio, T and Uzzau, S (2010). Proteomic analysis of muscle tissue from gilthead sea bream (Sparus aurata, L.) farmed in offshore floating cages. Aquaculture. 309: 245-252.
Alami-Durante, H; Cluzeaud, M; Bazin, D; Mazurais, D and Zambonino-Infante, JL (2011). Dietary cholecalci-ferol regulates the recruitment and growth of skeletal muscle fibers and the expressions of myogenic regulatory factors and the myosin heavy chain in European sea bass larvae. J. Nutr., 141: 2146-2151.
Bostock, J; McAndrew, B; Richards, R; Jauncey, K; Telfer, T; Lorenzen, K; Little, D; Ross, L; Handisyde, N; Gatward, I and Corner, R (2010). Aquaculture: global status and trends. Phil. Trans. R. Soc. B., 365: 2897-2912.
Bradford, MM (1976). A rapid and sensitive method for the quantitation of microgram quantities of protein utilizing the principle of protein-dye binding. Anal. Biochem., 72: 248-254.
Candiano, G; Bruschi, M; Musante, L; Santucci, L; Ghiggeri, GM; Carnemolla, B; Orecchia, P; Zardi, L and Righetti, PG (2004). Blue silver: a very sensitive colloidal coomassie G-250 staining for proteome analysis. Electrophoresis. 25: 1327-1333.
Dalmo, RA and Bøgwald, J (2008). β-glucans as conductors of immune symphonies. Fish shellfish Immunol., 25: 384-396.
Ghaedi, G; Keyvanshokooh, S; Azarm, HM and Akhlaghi, M (2015). Effects of dietary β-glucan on maternal immunity and fry quality of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). Aquaculture. 441: 78-83.
Goldspink, G; Wilkes, D and Ennion, S (2001). Myosin expression during ontogeny, post-hatching growth, and adaptation. Fish Physiol., 18: 43-72.
Greenlee, AR; Dodson, MV; Yablonka-Reuveni, Z; Kersten, CA and Cloud, JG (1995). In vitro differentia-tion of myoblasts from skeletal muscle of rainbow trout. J. Fish Biol., 46: 731-747.
Keyvanshokooh, S and Tahmasebi-Kohyani, A (2012). Proteome modifications of fingerling rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) muscle as an effect of dietary nucleotides. Aquaculture. 324: 79-84.
Krasnov, A; Teerijoki, H; Gorodilov, Y and Mölsä, H (2003). Cloning of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) α-actin, myosin regulatory light chain genes and the 5′-flanking region of α-tropomyosin. Functional assessment of promoters. J. Exp. Biol., 206: 601-608.
Pionnier, N; Falco, A; Miest, J; Frost, P; Irnazarow, I; Shrive, A and Hoole, D (2013). Dietary β-glucan stimulate complement and C-reactive protein acute phase responses
in common carp (Cyprinus carpio) during an Aeromonas salmonicida infection. Fish Shellfish Immunol., 34: 819-831.
Rodrigues, PM; Silva, TS; Dias, J and Jessen, F (2012). Proteomics in aquaculture: applications and trends. J. Proteomics. 75: 4325-4345.
Rowlerson, A; Radaelli, G; Mascarello, F and Veggetti, A (1997). Regeneration of skeletal muscle in two teleost fish: Sparus aurata and Brachydanio rerio. Cell Tissue Res., 289: 311-322.
Terova, G; Addis, MF; Preziosa, E; Pisanu, S; Pagnozzi, D; Biosa, G; Gornati, R; Bernardini, G; Roggio, T and Saroglia, M (2011). Effects of postmortem storage temperature on sea bass (Dicentrarchus labrax) muscle protein degradation: analysis by 2-D DIGE and MS. Proteomics. 11: 2901-2910.