@article { author = {Bonyadian, M. and Ale Agha, S. and Motahari fard, A.}, title = {Isolation and identification of Salmonellae from chicken carcasses in processing plants in Yazd province, central Iran}, journal = {Iranian Journal of Veterinary Research}, volume = {8}, number = {3}, pages = {275-278}, year = {2007}, publisher = {Shiraz University}, issn = {1728-1997}, eissn = {2252-0589}, doi = {10.22099/ijvr.2007.1768}, abstract = {This study was conducted to determine the prevalence of Salmonellae contamination of chicken carcasses in slaughterhouses in central Iran (Yazd province). 435 samples were obtained from liver, breast— before and after chilling—and bacteriological and serological examinations were done. The results showed that the rate of contamination of liver, breast meat—before and after chiller—were 8.1, 18.48 and 34.45%, respectively. Serological tests showed that S. typhimurium was the main contaminant of the samples (52.2%). Other isolated serotypes were S. newport (15.6%), S. enteritidis (12.2%), S. havana (8.9%), S. dublin (5.6%) and S. paratyphi-B (5.6%). Bacteriological examinations on water of chiller indicated that 33.3% of chillb water samples were contaminated with S. typhimurium, 8.3% with S. dublin and 8.3% with S. paratyphi-B .  }, keywords = {Salmonellae,Chicken,Carcasses}, title_fa = {جداسازی و تشخیص باکتری سالمونلا از لاشه‌های مرغ در روند کشتار در استان یزد}, abstract_fa = { این مطالعه به منظور ارزیابی میزان آلودگی لاشه مرغ‌های کشتار شده در کشتارگاه‌های یکی از استان‌های مرکزی ایران (یزد) به باکتری سالمونلا طراحی و به اجرا در آمد. در مجموع 435 نمونه از کبد، سینه (قبل از چیلر) و سینه (بعد از چیلر) اخذ گردید و آزمون‌های باکتری‌شناسی و سرمی بر روی نمونه‌ها با هدف جداسازی و تشخیص سویه‌های مختلف باکتری سالمونلا صورت گرفت. نتایج این مطالعه نشانگر این بود که میزان آلودگی کبد، سینه (قبل از چیلر) و سینه (بعد از چیلر) به باکتری سالمونلا به ترتیب برابر 1/8، 48/18 و 45/34% می‌باشد. در آزمون‌های سرمی مشخص گردید که سالمونلا تیفی موریوم بیشترین آلوده کننده لاشه‌ها در بین سایر سروتیپ‌های این باکتری می‌باشد (2/52%). سایر سروتیپ‌های جدا شده از نمونه‌ها عبارت بودند از: سالمونلا نئوپورت (6/15%)، سالمونلا انتریتیدیس (2/12%)، سالمونلا هاوانا (9/8%)، سالمونلا دابلین (6/5%) و سالمونلا پاراتیفی ب (6/5%). آزمون‌های باکتری‌شناسی بر روی نمونه‌های آب اخذ شده از چیلر کشتارگاه‌ها نشانگر این بود که 3/33% از نمونه‌ها به باکتری سالمونلا تیفی موریوم آلوده می‌باشند، همچنین از 3/8% نمونه‌های آب چیلرها دو سروتیپ سالمونلا دابلین و پاراتیفی ب جدا گردید.}, keywords_fa = {سالمونلا,مرغ,لاشه}, url = {https://ijvr.shirazu.ac.ir/article_1768.html}, eprint = {https://ijvr.shirazu.ac.ir/article_1768_9d0e6d8f1d3b91fa2964688e62c51c52.pdf} }