@article { author = {Asadpour, R. and Jafari, R. and Tayefi-Nasrabadi, H.}, title = {The effect of antioxidant supplementation in semen extenders on semen quality and lipid peroxidation of chilled bull spermatozoa}, journal = {Iranian Journal of Veterinary Research}, volume = {13}, number = {3}, pages = {246-249}, year = {2012}, publisher = {Shiraz University}, issn = {1728-1997}, eissn = {2252-0589}, doi = {10.22099/ijvr.2012.365}, abstract = {The aim of this study was to determine the effects of the antioxidants superoxide dismutase (SOD),glutathione peroxidase (GPx) and butylated hydroxytoluene (BHT) on microscopic semen parameters andlipid peroxidation following the freeze-thawing of bull semen. Ejaculates were collected from five Holsteinbulls and pooled at 37°C. The semen samples were diluted with a CEY extender containing additivesincluding 100 U and 200 U SOD/ml, 50 U or 100 U GPx/ml and an extender containing no antioxidants(control) and stored in liquid nitrogen. The pooled ejaculates were then diluted with CEY or a Tris(hydroxymethyl) aminomethane (TRIS)-based extender (TEY) alone or with added 0.5, 1.0, 2.0 or 4.0 mMBHT, and the routine semen evaluation was conducted. The lowest production of malondialdehyde (MDA)was obtained by addition of 100 U SOD/ml, 0.5 and 1 mM BHT to CEY extender compared with the othergroups. Sperm viability and motility was significantly higher when 0.5, 1 mM BHT and 100 U SOD/ml wereadded in CEY extender. The highest sperm viability was achieved by addition of 50 U GPx/ml to CEYextender. In addition, sperm motility was significantly higher in samples extended in Tris-egg yolk (TEY)with 0.5 mM BHT compared with the control group. The results suggest that CEY extender can be improvedwith the addition of SOD and BHT.}, keywords = {antioxidant,Cryopreservation,Spermatozoa,Bull}, title_fa = {: اثرات مکمل‌های آنتی‌اکسیدانی در رقیق کننده‌های منی بر روی کیفیت منی و لیپید پراکسیداسیون اسپرماتوزواهای منجمد شده گاو نر}, abstract_fa = {هدف از مطالعه حاضر بررسی اثرات سوپراکسید دیسموتاز، گلوتاتیون پراکسیداز و بوتیل هیدورکسی تولوئن بر کیفیت منی پس از فرایند انجماد و ذوب بود. برای همین منظور نمونه منی از 5 گاو نر با استفاده از مهبل مصنوعی اخذ و به دنبال آن آزمایش‌های کیفی اولیه روی منی انجام گردید. نمونه‌های منی دارای ویژگی‌های یکسان و کیفیت مناسب مخلوط گشته و در دو رقیق کننده حاوی سیترات زرده تخم مرغ و تریس زرده تخم مرغ رقیق شدند. در آزمایش اول سوپراکسید دیسموتاز به مقدار 100 و 200 واحد در هر میلی‌لیتر و گلوتاتیون پراکسیداز 50 و 100 واحد در هر میلی‌لیتر به رقیق کننده با پایه سیترات-زرده تخم مرغ، چهار ساعت قبل از انجماد اضافه شدند. در آزمایش دوم بوتیل هیدورکسی تولوئن به مقدارهای 5/0، 1، 2 و 4 میلی‌مولار به رقیق کننده‌های با پایه‌های تریس و سیترات اضافه گردید. کمترین میزان تولید ملانو دی آلدئید با افزودن 100 واحد سوپراکسید دیسموتاز و 5/0 میلی‌مولار بوتیل هیدروکسی تولوئن به رقیق کننده حاوی سیترات-زرده تخم مرغ در مقایسه با گروه کنترل به دست آمد. میزان زنده ماندن اسپرم در نمونه‌های حاوی 100 واحد سوپراکسید دیسموتاز، 5/0 و 1 میلی‌مولار بوتیل هیدروکسی تولوئن بیشتر از سایر گروه‌های آزمایش در رقیق کننده با پایه سیترات بود. همچنین میزان زنده ماندن اسپرم در نمونه حاوی 100 واحد گلوتاتیون در مقایسه با سایر گروه‌ها بالاتر بود. بیشترین درصد تحرک اسپرم با افزودن 5/0 میلی‌مولار بوتیل هیدروکسی تولوئن به رقیق کننده با پایه تریس در مقایسه با گروه کنترل بدست آمد. نتایج یافته‌های ما نشان داد سوپراکسید دیسموتاز و بوتیل هیدروکسی تولوئن وقتی به رقیق کننده با پایه سیترات اضافه می‌شوند باعث بهبود کیفیت منی می‌گردند. علاوه بر این اضافه نمودن بوتیل هیدروکسی تولوئن به رقیق کننده حاوی تریس-زرده تخم مرغ تا حدی باعث بهبود تحرک اسپرم می‌گردد.}, keywords_fa = {آنتی‌اکسیدان,محافظت در برابر انجماد,اسپرماتوزوا,گاو نر}, url = {https://ijvr.shirazu.ac.ir/article_365.html}, eprint = {https://ijvr.shirazu.ac.ir/article_365_df282dbd7cfc30bf09e3d3254006edd9.pdf} }