@article { author = {Kazemi-Bonchenari, M. and Rezayazdi, K. and Nikkhah, A. and Kohram, H. and Dehghan-Banadaky, M.}, title = {Effects of supplementation with sodium caseinate of early lactation diet on performance, digestibility, microbial nitrogen flow, and nitrogen efficiency in Holstein cows}, journal = {Iranian Journal of Veterinary Research}, volume = {13}, number = {3}, pages = {234-240}, year = {2012}, publisher = {Shiraz University}, issn = {1728-1997}, eissn = {2252-0589}, doi = {10.22099/ijvr.2012.363}, abstract = {Performance, digestibility of nutrients, microbial nitrogen flow (MNF) and nitrogen efficiency (NE) inearly lactating Holstein cows were investigated by diet supplementation with sodium caseinate (CN).Multiparous lactating Holstein cows (n = 15) with an average body weight of 638 kg and 21 days in milkwere assigned to a completely randomized design (five cows per treatment) and fed a basal diet with different CN levels (treatments 1, 2, and 3, contained 0, 50, and 100, g/d/head CN, respectively). The study lasted 49 days (first 14 days for adaptation and the last 35 days for collection of data). There were no statistical differences in dry matter intake, milk yield, milk lactose yield, and protein yield with CN supplementation. 3.5% fat corrected milk yield was increased by CN supplementation (P<0.05). Digestibility of ADF was increased by CN supplementation (P<0.05). The higher level of CN affected MNF was estimated by spot urine sampling technique (P<0.05). Predicted N excretion through urine was affected (P<0.05); however, there was no effect of CN supply on predicted N excretion through faeces. In conclusion, the results indicated that although supplementation with CN improved MNF, negligible effects on performance of the cows were observed. Furthermore, increased milk urea nitrogen (MUN) concentration and predicted urine N excretion revealed the lower NE in early lactating dairy cows supplemented with CN compared with control treatment.}, keywords = {Early lactating cows,Sodium caseinate,Nitrogen efficiency}, title_fa = {تاثیر مکمل کازئینات سدیم بر عملکرد، قابلیت هضم، جریان نیتروژن میکروبی و بازدهی نیتروژن در گاوهای شیرده هلشتاین}, abstract_fa = {تاثیر مکمل کازئینات سدیم در جیره گاوهای شیرده بر عملکرد، قابلیت هضم مواد مغذی، جریان نیتروژن میکروبی و بازدهی نیتروژن مورد مطالعه قرار گرفت. تعداد 15 راس گاو شیرده چند بار زایش کرده با میانگین وزن 638 کیلوگرم و 21 روز شیردهی به طور تصادفی به سه تیمار توزیع (در هر تیمار 5 راس گاو) و جیره پایه همراه با سطوح متفاوت کازئینات سدیم را مصرف کردند (مکمل کازئینات در تیمارهای یک، دو و سه شامل صفر، 50 و 100 گرم کازئینات در هر روز برای هر رأس بود). دوره آزمایش 49 روز طول کشید که 14 روز اول به منظور دوره عادت‌دهی گاوها و 35 روز دیگر نیز به منظور جمع‌آوری نمونه‌ها در نظر گرفته شد. داده‌های مربوط به ماده خشک مصرفی، مقدار شیر تولیدی، مقدار لاکتوز شیر و مقدار پروتئین شیر در بین تیمارها تفاوت معنی‌داری نشان ندادند. مقدار شیر تصحیح شده برای 5/3 درصد با مصرف مکمل کازئینات افزایش معنی‌دار نشان داد (P<0.05). قابلیت هضم ADF توسط مکمل کازئینات به صورت معنی‌داری افزایش یافت (P<0.05). مصرف مقدار 100 گرم کازئینات در جیره گاوهای شیرده میزان جریان نیتروژن میکروبی را که به روش نمونه‌برداری مقطعی از ادرار به دست آمده بود را به صورت معنی‌داری افزایش داد (P<0.05). میزان نیتروژن خروجی پیش‌بینی شده از طریق ادرار نیز تحت تاثیر قرار گرفت (P<0.05) اما با این وجود میزان نیتروژن دفعی پیش‌بینی شده با مدفوع تحت تاثیر قرار نگرفت. به طور خلاصه نتایج این آزمایش نشان داد که مکمل کازئینات جریان نیتروژن میکروبی را افزایش داد ولی از طرف دیگر این مکمل تاثیر جزئی بر عملکرد گاوها داشت. علاوه بر این، غلظت نیتروژن اوره‌ای در شیر و همچنین مقدار نیتروژن پیش‌بینی شده خروجی از طریق ادرار افزایش داشتند که نشان دهنده بازدهی کمتر نیتروژن در جیره‌های حاوی مکمل کازئینات بود.}, keywords_fa = {گاوهای اوایل دوره شیردهی,کازئینات سدیم,بازدهی نیتروژن}, url = {https://ijvr.shirazu.ac.ir/article_363.html}, eprint = {https://ijvr.shirazu.ac.ir/article_363_a21b76fac9b5e86deb71df65f1045f1c.pdf} }