@article { author = {Sevim, P. and Ozer, S. and Rad, F.}, title = {First isolation of Mycobacterium spp. in Mullus spp. in Turkey}, journal = {Iranian Journal of Veterinary Research}, volume = {16}, number = {2}, pages = {144-149}, year = {2015}, publisher = {Shiraz University}, issn = {1728-1997}, eissn = {2252-0589}, doi = {10.22099/ijvr.2015.3036}, abstract = {Ichthyozoonotic Mycobacterium spp. poses health risks both to fish and humans. In this study, the presence of ichthyozoonotic Mycobacterium spp. was investigated in red mullet (Mullus barbatus barbatus) and surmullet (Mullus surmuletus), widely caught species in the Mediterranean and the Aegean Sea. A total of 208 fish samples, provided from fishermen of Mersin province (Turkey) were studied. Using conventional methods, Mycobacterium spp. was isolated and identified at the genus level by PCR and at the species level by PCR-RFLP. Thirteen Mycobacterium spp. were detected in 13 (6.25%) fish samples. Four mycobacteria were identified as M. genavense, three as M. fortuitum, three as M. scrofulaceum, one as M. marinum, one as M. vaccae and one as M. aurum. No signs of mycobacteriosis were observed in fish samples. Findings of this study can contribute to future studies of onichthyozoonotic Mycobacterium spp. in seafood.}, keywords = {Fish disease,Food safety,Mycobacterium spp,Red mullet (Mullus barbatus barbatus),Surmullet (Mullus surmuletus)}, title_fa = {جداسازی اولیه گونه‌های مایکوباکتریوم در گونه‌های مولوس در ترکیه}, abstract_fa = {گونه‌های مایکوباکتریوم اکتیوزئونوتیک خطرات بهداشتی در ماهی و انسان دارد. در این مطالعه، وجود گونه‌های مایکوباکتریوم اکتیوزئونوتیک در شاه ماهی (مولوس بارباتوس بارباتوس) و شاه ماهی قرمز (مولوس سورمولیتوس)، گونه‌های بسیار صید شده در دریای مدیترانه و اژه مورد بررسی قرار گرفت. تعداد 208 نمونه ماهی تهیه شده از ماهیگیرهایی در شهرستان مرسین (ترکیه) مورد مطالعه قرار گرفتند. گونه‌های مایکوباکتریوم با استفاده از روش‌های قراردادی جداسازی شده و توسط واکنش زنجیره‌ای پلیمراز در سطح جنس و به وسیله PCR-RFLP در سطح گونه شناسایی شده‌اند. 13 گونه مایکوباکتریوم در 13 نمونه ماهی (25/6%) شناسایی شدند. چهار گونه مایکوباکتریوم به عنوان مایکوباکتریوم ژناونس، سه گونه به عنوان مایکوباکتریوم فورتویتوم، سه گونه به عنوان مایکوباکتریوم اسکروفولاسئوم، یک گونه به عنوان مایکوباکتریوم مارینوم، یک گونه به عنوان مایکوباکتریوم واسه و یک گونه به عنوان مایکوباکتریوم اوروم شناسایی شدند. هیچ گونه علایمی از مایکوباکتریوز در نمونه‌های ماهی مشاهده نشد. یافته‌های این مطالعه می‌توانند به مطالعات بعدی بر روی گونه‌های مایکوباکتریوم اکتیوزئونوتیک در غذاهای دریایی کمک نمایند.}, keywords_fa = {بیماری ماهی,ایمنی غذا,گونه‌های مایکوباکتریوم,شاه ماهی (مولوس بارباتوس بارباتوس),شاه ماهی قرمز (مولوس سورمولیتوس)}, url = {https://ijvr.shirazu.ac.ir/article_3036.html}, eprint = {https://ijvr.shirazu.ac.ir/article_3036_81ddf9ad139826fad5f6d5f7eac7628e.pdf} }